Državni arhiv za Međimurje

Objave

S promocije knjige Zapisnici sjednica Gradskog poglavarstva Čakovca 1914. – 1918.

Povodom obilježavanja Dana grada Čakovca, dana 25. svibnja 2016., u prostorijama knjižnice “Nikola Zrinski” predstavljena je knjiga Zapisnici sjednica Gradskog poglavarstva Čakovca 1914.-1918.

Knjiga predstavlja prijevod originalnih zapisnika koji se čuvaju u Državnom arhivu za Međimurje, ujedno i izdavaču djela. U knjizi se nalazi ukupno 58 zapisnika sjednica Gradskog poglavarstva.

Predstavljanju knjige su nazočili Jurica Cesar, ravnatelj Državnog arhiva za Međimurje, Siniša Stein, priređivač i prevoditelj, Dr. sc. Branimir Bunjac, recenzent te Mr. sc. Amir Obhođaš, također recenzent. U uvodnoj riječi, ravnatelj Arhiva g. Jurica Cesar se ukratko osvrnuo na tnastanak ideje da se zapisnici predstave široj publici budući da je građa pisana mađarskim jezikom.

G. Amir Obhođaš kao recenzent je u nastavku promocije naglasio važnost građe koja je nastala u ratnom razdoblju za vrijeme 1. svjetskog rata. U nastavku promocije, g. Bunjac je pojasnio okolnosti vremena nastanka zapisnika i spomenuo zanimljive činjenice o teškom životu stanovnika grada.

Skip to content