Državni arhiv za Međimurje

Objave

Otvorenje izložbe Bogu na svom jeziku: Baština rimske liturgije na crkvenoslavenskom jeziku i glagoljskom pismu

27. rujna u prostorijama Državnog arhiva za Međimurje svečano je otvorena izložba pod nazivom “Bogu na svom jeziku: Baština rimske liturgije na crkvenoslavenskom jeziku i glagoljskom pismu”.

Izložbu čine odlomci liturgijskih tekstova na panoima te faksimili, pretisci i izvorna izdanja tiskanih liturgijskih knjiga rimskih obreda na crkvenoslavenskom jeziku i glagoljskom pismu.

Uvodnu riječ kod otvorenja izložbe su imali načelnik Općine Štrigova g. Stanislav Rebernik, ravnatelj Državnog arhiva za Međimurje g. Jurica Cesar, ravnateljica Staroslavenskog instituta gđa. Vida Vukoja te župnik g. Kristijan Kuhar koji je ujedno i sudjeluje u radu Staroslavenskog instituta. Nikako ne smijemo zaboraviti ženski vokalni sastav “Stridone” koje su prekrasnim pjesmama uveličale ovo otvorenje.

Nakon otvorenja izložbe, u prostorijama knjižnice Državnog arhiva za Međimurje predstavljena je i nova knjiga akademika Dragutina Feletara – Prinosi za povijest Štrigove koja se bavi o povijesti Štrigove kao rodnom mjestu sv. Jeronima.

Click on the button to load the content from issuu.com.

Load content

Izložba će ostati otvorena do 31. listopada 2019. godine i moći će se razgledati u radno vrijeme Muzeja, od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Skip to content