Državni arhiv za Međimurje

Objave

Međunarodni dan/tjedan arhiva

Međunarodni dan arhiva koji se obilježava 9. lipnja, dobio je svoj produžetak u obliku Međunarodnog tjedna arhiva koji će se održati od 7. do 11. lipnja 2021. god.

Ovogodišnja tema Međunarodnoga arhivskog vijeća jest Jačanje arhiva (Empowering Archives), u koju se uklopila i nacionalna tema Digitalno naše svagdašnje. Zadnjih godinu i pol svjedoci smo kako ni arhivi nisu izuzeti od digitalnog i digitalizacije, već postaju predvodnici u očuvanju digitalnoga i digitaliziranog gradiva. Cilj ovogodišnje teme nam je predstaviti različite digitalne sadržaje koji su nastali u kontekstu arhivske djelatnosti, npr. virtualne arhivske radionice, digitaliziranje fondova i zbirki arhivskog gradiva, primjeri korištenja digitaliziranog gradiva na platformama i sl. U održavanju Međunarodnog tjedna/dana arhiva sudjeluje Hrvatski državni arhiv, svi državni arhivi u RH uz suradnju drugih kulturnih i znanstvenih ustanova.

Programska knjižica Međunarodnoga dana/tjedna arhiva dostupna je za preuzimanje na web stranici Hrvatskog arhivističkog društva na linku koji se nalazi na kraju ove objave.

Obavijesti o događanjima koje organizirate povodom Međunarodnog dana/tjedna arhiva i objavljujete na društvenim mrežama označite s: #IAW2021 #EmpoweringArchives #MDA2021 #JacanjeArhiva #DigitalnoNaseSvagdasnje

MTA/MDA2021 Programska knjižica

Skip to content